Annonsera på Facebook 

Att annonsera på Facebook syftar egentligen på en kombination av annonser på både Facebook och Instagram. En kombinerad hjälp av båda dessa plattformar gör att du kan nå den specifika målgrupp du vill ha och nå dina mål.

Hur man lyckas med denna marknadsföringskanal

Marknadsstrategi
Målgrupp
Content
Optimera och skala upp

Det är sedan viktigt att testa och optimera dessa tillsammans med kontinuerlig analys och optimering i Facebook Ads Manager. När alla dessa delar finns på plats och är beprövad, har du adderat en kraftfull marknadsföringskanal. Här kan du rikta annonser mot rätt målgrupp i alla stadier av kundresan, vare sig det gäller prospecting likväl som retargeting av personer som besökt din webbshop. Du tar även del av mätbara resultat som tydligt visar om din investering ger avkastning. När detta sitter är det dags att skala upp och öka lönsamheten för dig.

Strategi

Vi utvecklar marknadsföringsstrategier för en lönsam och långsiktig annonsering med hjälp av vår kunskap om Facebook, digital marknadsföring och med insikter om ert varumärke.

Målgruppsanalys

Att få insyn i er befintliga kundgrupp hjälper oss att utveckla och hitta rätt målgrupper på Facebook och Instagram.

Vårt fokus är enkelt:
– Avkastning på investeringar.
– Långsiktig prestation.
– Kontinuerligt samla in ny data om era kunder för att optimera vilka som ser era annonser.

Content

Vi ser till att ditt content är optimerat för både Facebook och Instagram. Antingen anpassar vi erat befintliga content eller så skapar vi enklare videos och bilder.

Optimering och uppskalning

Ett vägvinnande konceptet till lönsam annonsering är att ständigt hålla sig uppdaterad på resultat och att optimera efter detta. När detta är beprövat hjälper vi att skala upp er lönsamhet.

 

Annonsering som konverterar

Det fina med Facebook annonsering är möjligheten till mätbara resultat. Här kan vi mäta klick och räckvidd men i slutändan har all annonsering samma mål i form av lönsamhet. Att uppnå lönsamhet skiljer sig beroende på vad för verksamhet ni bedriver och vad ni erbjuder.

Ett samarbete med oss inleds alltid med att vi får en insyn i er verksamhet, vad ni vill uppnå och vi kan därifrån skapa oss en uppfattning och grunda vår strategi i detta. Nästa steg är att förverkliga denna strategi och börja få konverteringar och långsiktigt öka er lönsamhet.

Optimera för rätt handling

Att sätta rätt förväntningar för annonsering i form av olika KPI:er är ett viktigt steg för att mäta och optimera mot det mål vi gemensamt sätter. En typ av KPI kan vara köp medan en annan kan vara att få personer att landa på webbsidan eller fylla i ett kontaktformulär, din affärsmodell och säljcykel kommer avgöra detta.

Följ kundresan

För att uppnå konverteringar är det viktigt att ha koll på var i kundresan varje specifik målgrupp befinner sig. Det kan ta tid och kunder kan behöva upprepad kontakt innan konverteringar genereras.

Långsiktigt perspektiv

En balans mellan att nå ut till nya personer och att kontinuerligt engagera befintliga kunder är en nyckel till långsiktig och lönsam annonsering.

Kontakta oss

Berätta om ditt projekt. Vi återkommer till dig inom 24 timmar.