En jämförelsesida för cykelklubbar i England.

Hur vi skapade en jämförelsesida inom cykelnischen

Monetized med subscriptions och affiliateprodukter.

Felix Forsgren

VD

Vill du också skapa en jämförelsesida? Klicka på kontakta oss så tar vi en digital kaffe och pratar om det!

Hur det började

Grundaren av Cycletogether hörde av sig till oss med en idé de ville förverkliga. Hon är en van vägcyklare i London och president för en lokal cykelklubb som heter Velociposse. 

Efter att ha varit delaktig i Londons lokala cykelcommunity ett par år tyckte hon att det saknades ett enkelt sätt för nya cykelentusiaster att hitta och komma i kontakt med lokala klubbar. Speciellt om personen var en kvinna eller ickebinär och ville cykla med andra liknande människor då de flesta klubbar har en majoritet av manliga medlemmar.

Bestämd att lösa detta problem kontaktade hon oss i hopp om att få hjälp att bygga en plattform där det är lätt att hitta lokala cykelklubbar samt enkelt kunna se hur inkluderande de är av kvinnor, ickebinära och minoritetsgrupper.

Instagram post Cycletogether.com (1)

Ord från kunden

Grundare Cycle Together

Vi är väldigt nöjda med deras engagemang, idéer och vilja att se oss lyckas.

5/5

Utmaningen

Utmaningen med detta projekt var som det ofta är med passionsrelaterade tjänster. 

Hur ska man tjäna pengar på detta? 

Vi på Looplabz guidade här kunden och implementerade en subscription produkt för cykelklubbarna som använder tjänsten detta ger en fin återkommande intäkt per månad som inte kräver extraarbete för ägaren. 

Vi noterade även att varje seriös vägcyklare har ett utrustingskit värt mellan 30 000kr – 60 000kr, därför implementerade vi också affiliate produkter på sidan med Datafeedr. Detta gör att besökare på hemsidan även kan hitta relevanta produkter de kan vara intresserade av att köpa och nu får Cycletogether provision på alla dessa köp om de slutförs via länkar som ligger på Cycletogethers hemsida.

Vår Process

Processen börjar med en workshop där vi tar reda på vem användaren av denna tjänst är samt vad de har för värderingar och vilka andra tjänster och varumärken de handlar av. 

Bästa sättet att göra detta på är att ta fram ett par “User Personas” för att kunna hitta de saker som de kommer reagera positivt på.

Utifrån detta tog vi sen fram en grafisk profil och skapade en prototyp av hemsidan/tjänsten i Adobe XD.

Efter att klienten godkänt denna prototyp påbörjar vi utveckling av tjänsten. 

För denna klient var det väldigt viktigt att det skulle vara lätt för dom att ändra bilder, text och administrera sidan utan att behöva anlita en utvecklare eller byrå på en löpande månadskostnad. 

Därför blev det självklara valet av teknik att bygga tjänsten med WordPress.

Efter utvecklingen var klar hjälpte vi klienten med att sätta upp data tracking i Google Analytics, Hotjar och Google Data Studio för att de ska känna att de har full koll på vad som faktiskt händer på deras hemsida, hur användarna interagerar med den och vilka kanaler användarna hittade till hemsidan via.

Förutom att få alla de tekniska bitarna på plats hjälpte vi även till att ta fram och skriva deras första SEO artikel kluster så att detta fanns publicerat dag 1 för att de skulle kunna börja ranka på relevanta sökord efter ca 3 – 6 månader. 

Det tar alltid lite tid för Googles bottar att indexera textmaterial på nya hemsidor. 

Därför är det viktigt att komma igång med SEO-content så snabbt som möjligt.

Resultatet

Efter slutfört projekt har kunden nu fått en fin hemsida/plattform med mängder av funktioner för att kunna växa sitt nya onlineföretag. Samt 2 olika metoder för att generera intäkter som är helt digitala det vill säga det krävs inte att de levererar någon produkt eller utför någon tjänst.

Som bonus fick de även in sin första provision via en affiliatelänk redan under första månaden sidan låg live. 

Detta är vi extra stolta över då kunden fick se svart på vitt att våra förslag på att generera intäkter faktiskt fungerar.

Fyll i formuläret om du också vill ha hjälp att bygga en jämförelsesida inom din nisch!

Vi återkommer inom 24h