fbpx

Vad kostar en app egentligen → Vi ger dig alla svar【Guide!】

Vad kostar en app egentligen → Vi ger dig alla svar【Guide!】

Så mycket kostar en app!

Vi tror att du har två konkreta frågor du vill ha svar på: Vad kostar en app – och vad avgör priset? I denna artikel besvarar vi båda av de frågorna och fler.

Vad kostar en app?

En applikation kostar i regel mellan 30 000 och 500 000 kr. En applikation med normal komplexitet som tar 16 arbetsveckor att ta fram kostar oftast cirka 150 000 kr. De faktorer som påverkar priset inkluderar bland annat vem som utvecklar appen samt om du vill ha rörligt eller fast pris.

 

Läs mer: Vad är en app?

 

3 faktorer som avgör priset

1.   Dina prioriteringar

Du kan prioritera att få en bra app, en snabb leverans eller ett lågt pris. Du får välja 2 saker, men du kan inte få alla 3 säger ett vanligt talspråk som i sin tur stämmer. Värt att lägga märke till är att det finns många apputvecklare som erbjuder billiga appar, som samtidigt är av låg kvalitet.

2.   Om du vill ha fast eller rörligt pris

Att beställa en applikation mot ett fast pris är oftast den bästa vägen att gå. Då vet du att du får alla funktioner du betalat för. Men du ska samtidigt ha i åtanke att utvecklaren i regel tar ut en något högre avgift när du begär en offert, då de måste gardera sig mot eventuella fel som kan uppstå.

 

Behöver du hjälp att utveckla en app? Kontakta oss för att få en gratis offert på din app.

 

När du väljer att ha ett rörligt pris får du (om allt går som det ska) en billig applikation, men du betalar samtidigt för alla problem som uppstår på vägen. Enkla applikationer med låg komplexitet passar oftast bäst att betala rörligt pris för, medan appar med högre komplexitet bör betalas via fastpris.

3.   Vilken utvecklarfirma som utvecklar appen

Det är i regel billigast att anlita indiska apputvecklare, medan svenska apputvecklare är något mer kostsamma. Det dyraste alternativet är att anlita apputvecklare från Nordamerika, där timpriset ofta ligger på strax över 1 200 kr.

 

Vi utvecklar applikationer åt dig mot en låg och fast kostnad. Du kan således känna dig trygg i vetskapen om att du får det du betalar för, samt att du slipper betala extra om problem uppstår såsom buggar.

 

Svar på vanligt ställda frågor

 

Vad kostar det att utveckla en app?

Det kostar i regel mellan 30 000 och 500 000 kr att utveckla en applikation. Priset du betalar varierar i sin tur främst beroende på vem som utvecklar applikationen, om du vill ha fast eller rörligt pris samt om prioriterar ett lågt pris, bra kvalitet eller en kort leveranstid.

Vad kostar det att ha en app på App Store?

Det kostar cirka 800 kr/år att ha en applikation på Apples App Store. Du måste nämligen betala en medlemsavgift på 99 USD varje år för att få vara med i Apples utvecklarprogram. Utöver den årliga avgiften tar Apple ut en avgift på omkring 30 % på försäljningsbeloppet.

Kostar det någonting att utveckla en gratis applikation?

Det finns många bra applikationer som är gratis, men det kostar i regel lika mycket att ta fram en applikation som du ger bort gratis jämfört med en applikation som kostar pengar i appbutiken. Försäljningspriset för din app påverkar alltså inte utvecklingskostnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.