GOOGLE ANALYTICS – FÖRSTA STEGET I WEBBANALYS

Google Analytics är det perfekta verktyget för dig som äger en webbsida. Du får möjlighet att se hur många användare som besöker din hemsida, hur de hittade dit samt vilka landningssidor de besöker. Du kan helt enkelt följa hela användarens resa på din hemsida – från att personen hittar dig till att det sker en konvertering. 

Allt detta gör det möjligt för dig att se vilka landningssidor som har mest trafik och därmed se vilka sidor du måste förbättra. Ett annat stort plus med Google Analytics är att du kan koppla det med olika marknadsföringsverktyg. Det gör att du kan spåra resultatet av din marknadsföring och använda datan för att optimera dina kampanjer. 

Två personer håller i ett stort kort med en graf på. Ovanför dom flyter ett cirkeldiagram med statistik

VI HJÄLPER DIG SÄTTA UPP SPÅRNINGEN

Verktyget är gratis att använda, men det krävs kunskap för att kunna sätta upp spårningen på rätt sätt. Oavsett om du har en e-handel, hemsida eller affiliate-sida så har du stor nytta av den data som du samlar in med Google Analytics. Du kan till exempel koppla Google Analytics till WordPress, AdWord och Google Search Console på ett enkelt sätt. 

Vill du få ut så mycket information som möjligt från Google Analytics behöver du veta precis vad du vill spåra baserat på ditt mål, och det är där vi på LoopLabz hjälper dig!

man som tittar över en karta och ett stapel och ett cirkeldiagram för att spåra data
Kvinna som lutar sig mot ett stort mörklila kort med en graf på

VAD ÄR GOOGLE ANALYTICS 4.0?

Google Analytics 4 är namnet som Google Analytics fick efter den senaste uppdateringen.  Universal Analytics, som är den äldre varianten, upphör att fungera 1 juli 2023. Behöver du hjälp med att fixa Google Analytics 4 kan du kontakta oss så svarar vi inom 24 timmar!

VILL DU VETA MER OM ANALYTICS?

Vill du höra mer om hur vi kan hjälpa just dig och ditt företag med din webbanalys? Vi tar gärna ett samtal!

KONTAKTA OSS