LOOPLABZ KURS I SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)

Välkommen till Looplabz kurs i Sökmotoroptimering (SEO). Är du intresserad av att lära dig alla spännande sätt du kan arbeta med SEO för att förbättra din hemsida, ranka högre och generera mer trafik? Då är det här en SEO kurs för dig.

Vad är SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering, är nyckeln till att synas på Google. Genom att förstå och kunna använda sig av SEO-strategier kan du förbättra din hemsidas position i sökresultat för sökord som du vill synas för. Vilket leder till mer trafik och potentiella kunder.

SEO handlar inte bara om att optimera sin hemsida för sökmotorer utan även att göra den mer användarvänlig för att besökare ska tycka om din hemsida (och stanna kvar på den). Vår kurs i SEO ger dig en fördjupad kunskap inom alla områden som behövs för att kunna nå toppen av resultaten. Allt från hur du anpassar ditt innehåll efter sökintention till mer tekniska aspekter som att använda Strukturerad data.

Pris exklusive moms: 8,995kr

SNABBFAKTA OM VÅR SEO KURS

  • Studieort: 100% på distans
  • Antal timmar: ca 3 timmar videomaterial
  • Studietakt: I din egen takt
  • Förkunskap: Inget krav på förkunskap
  • Startdatum: När det passar dig
  • Inget slutdatum

VARFÖR VÄLJA JUST VÅR KURS?

Vårt mål med den här kursen har alltid varit att skapa en SEO utbildning som inte bara går igenom allt i teorin utan visar exakt hur du utför i stort sett allt i praktiken.

På så vis kan du som går kursen alltid kolla tillbaka på exakt hur vi utfört alla steg i SEO arbetet.

Som vi alla vet är SEO ett ständigt utvecklande område och därför kommer vi alltid att meddela er när vi gjort uppdateringar av kursmaterialet. Just för att du ska få tillgång till den senaste informationen i SEO-världen.

Bland annat inkluderar vi hur vi använder AI i flera arbetsområden så att du kan underlätta ditt arbete med SEO.

Lita på våra nöjda kunder

VILKA ÄR VI?

Kursen är skapad av oss på LoopLabz webbyrå. Vi har sedan start hjälpt över 400 nöjda kunder med deras hemsidor inom SEO, webbdesign och marknadsföring. Vi har därför full förståelse för vad som krävs för att faktiskt få en hemsida att börja ranka högt i sökresultaten och öka dina konverteringar. Därför har vi skapat den här kursen för att du ska kunna hjälpa dig själv att skapa trafik till din hemsida.

SEO-specialist & kursansvarig

Kursansvarig för kursen är vår egen in-house SEO-Specialist Elsa Lundberg som utöver sina omfattande kunskaper inom SEO även är utbildad ämneslärare och språkvetare. Med ett SEO perspektiv blandat med språkkunskaper och vassa utlärningstekniker har vi tillsammans skapat en SEO kurs där vi kan fokusera på hur allt fungerar både teoretiskt och i praktiken. Så att alla ska kunna lära sig på sitt sätt.

OM KURSEN

Kursen passar för vem som helst som vill lära sig om sökmotoroptimering. Både för nybörjare och för dig som vill fördjupa din kunskap inom SEO.

Oavsett om du är en bloggare, en e-handelsentreprenör, driver b2b företag eller bara är intresserad av att lära dig om SEO, har vi designat denna kurs för att ge dig de verktyg och tekniker du behöver.

Denna SEO kurs utgår från WordPress men är även applicerbar om du använder andra plattformar.

Vår SEO utbildning är 100% på distans och du kan utföra den i din egen takt då du som köpt kursen har tillgång till materialet för alltid.

Perfekt för dig som behöver flexibilitet i dina studier.

När du köper vår SEO kurs får du även tillgång till kursens discordkanal där du och andra medlemmar får chansen att ställa frågor, skapa samarbeten och ta del av ett community.

I vårt community hjälper vi varandra och delar med oss av våra kunskaper för att alla ska lyckas nå nya höjder inom sökmotoroptimering. Där finns även kursansvariga som du kan kontakta med frågor och funderingar.

KURSINNEHÅLL

Lär dig sökmotoroptimering (SEO) med vår online kurs. Kursmaterialet består främst av videor men även guider och checklistor. Kursen inkluderar tre moduler:

Teknisk SEO

Här får du en snabb introduktion till modulen “Teknisk SEO”. 

Sidupplevelse är en viktig aspekt inom SEO eftersom det påverkar besökares första intryck av hemsidan. Är sidan långsam eller inte är uppbyggd naturligt? Då kan du förlora en mängd med potentiella kunder. 

Här lär du dig hur du får både sökbottar och besökare att stanna kvar på din hemsida och hitta till allt ditt intressanta innehåll. Allt för att öka besökarantalet! 

Strukturerad data ger dig en stor edge mot dina konkurrenter då många struntar i det för att de tycker det verkar vara för komplicerat. Men här får du lära dig hur du gör det i praktiken, utan att kunna koda. 

 

Över 90% av all hemsidertrafik kommer från mobiler. Se till att lära dig hur du gör för att fixa en mobilanpassad hemsida så att fler kan besöka din hemsida. 

Här hittar du en checklista för revidering och uppföljning av arbetet inom Teknisk SEO

On-Page SEO

Här får du en snabb introduktion till modulen “On-Page SEO”. 

Sökordsanalysen är det första och ett av det viktigaste stegen för att kunna skapa innehåll som rankar högt. Här förklarar vi hur allt går till steg för steg.

Lär dig hur du städar upp innehållet på din hemsida för att undvika att hemsidan straffas av sökmotorer. Här går vi igenom tips och knep på hur du hittar gömda anledningar till varför din sida inte rankar bättre. 

Ta reda på vad din hemsida saknar som dina konkurrenter har med en Gap analys.

Det finns olika typer av innehåll som du bör lägga fokus på för att göra det enkelt att ranka bättre och få en bra struktur på din hemsida.  

Här är den roligaste biten av SEO arbetet, att skapa content! Det finns så många knep på hur du kan optimera din text på bästa sätt. Här går vi igenom allt + hur du kan använda dig av AI i processen.

Lär dig allt du behöver för att skapa unika bilder för din hemsida och hur du optimerar dem så att även de syns på Google. 

Att använda sig av internlänkar på rätt sätt på sin hemsida gör det enklare för sökmotorer att hitta ditt innehåll och gör att besökare stannar kvar längre. Lär dig hur i detta avsnitt!

Om du anpassar din hemsida efter Googles nya E-E-A-T uppdatering ökar du inte bara dina chanser att ranka högre utan du skapar också en riktigt professionell hemsida. 

Google har länge valt att rekommendera hemsidor som är tillgänglighetsanpassade högre upp i sökresultaten. Nu blir det också lag på det från och med 2025. 

Här hittar du en checklista för revidering och uppföljning av arbetet inom On-Page SEO

Off-Page SEO

Här får du en snabb introduktion till modulen “Off-Page SEO”. 

Link building är nästa steg för dig som redan börjat skapa content. Se till att Google vet om att andra hemsidor tipsar och rekommenderar din hemsida. 

Här får du lära dig hur du städar upp bland dina nuvarande backlinks. Det är alltid bäst att börja på en bra grund. 

Hur hittar du andra hemsidor som är villiga att länka till din hemsida och hur ser du till att länkarna stärker din länkprofil istället för att dra ner den. 

Det finns en del skillnader på vad man behöver tänka på när man skriver blogginlägg för sin egen hemsida och när man skriver för någon annans hemsida. De skillnaderna går vi igenom här. 

Vi går igenom hur du kan stärka din varumärkeskännedom och få fler människor att känna igen ditt varumärke. I vår checklista hittar du enkla och beprövade metoder!

En Google företagsprofil gör under för lokal SEO. Vi visar hur det fungerar!

Här hittar du en checklista för revidering och uppföljning av arbetet inom Off-Page SEO

FAQ - VANLIGA FRÅGOR och svar

Videolektionerna tar sammanlagt strax över 3 timmar att titta på.

När du registrerat dig får du ett mail med inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in och få åtkomst till alla lektioner och kursmaterial.

Kursen är 100% på distans, inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner online. Du kör kursen helt i din egen takt från vart du än är.

Självklart kan du det! När du köper vår kurs får du tillgång till kursens discordserver där du kan kommunicera både med kursansvarig och andra kursdeltagare.

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen. Den passar både dig som är nybörjare och dig som vill fördjupa din kunskap inom SEO

Kursen har inget start-och slutdatum. Du genomför kursen när det passar dig i din egen takt.

Du behöver inte köpa något SEO verktyg för att genomföra kursen och alla SEO verktyg vi rekommenderar under kursen är antingen gratis eller har en gratisversion. De enda verktyg som inte är gratis som vi rekommenderar att investera i om du ska arbeta med SEO är Semrush eller Ahrefs.

Fick du inte svar på din fråga här? Då kan du kontakta oss med formuläret nedan.

REGISTRERA DIG PÅ KURSEN IDAG

Registrera dig på vår SEO kurs här. Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller något däremellan kan du få tillgång till all information du behöver för att ranka högre på Google och skapa en hemsida med hög auktoritet.

HAR DU INTE BESTÄMT DIG ÄN?

Kontakta oss om med dina frågor så ger vi dig gärna mer information om kursen: