LoopLabz

Snygg webbsida → 20 snygga hemsidor för inspiration!

Man som visar en hemskärm av en hemsida

Snygga hemsidor 2022 – exempel och inspiration!

Det tar bara någon sekund innan en besökare skapat sig en uppfattning om huruvida din webbsida är snygg eller inte. Men det är inte bara det visuella som är viktigt, för en webbsida måste även erbjuda rätt funktioner åt sina besökare.


I den här artikeln berättar vi vad som gör en webbsida snygg, och vi ger dig även 20 konkreta exempel på snygga webbsidor som både är funktionella och designmässigt snygga.

5 saker en snygg webbsida måste uppfylla

 1. Merparten av webbsidan ska ha samma färgspråk. En enhetlig design är A och O när det kommer till att utveckla snygga webbsidor.

 1. Webbsidan måste vara responsiv. Detta för att den ska se bra ut även på mobiler och surfplattor. En webbsida som är responsiv ger ett snyggt och enhetligt uttryck.

 1. Sidan ska inte ha mer än 3 typsnitt. Ett typsnitt för brödtext, och ett annat för rubriker är i regel tillräckligt.

 1. Menyn ska vara logisk och lätt att hitta. Utöver det ska alla viktiga sidor finnas i menyn.

 1. Hemsidan ska fylla sin funktion. Det ska vara lätt att boka resor på en resesajt, och lika lätt att handla produkter hos en e-handel butik.

Dessa tips och fler har vi i åtanke när vi skapar en ny webbsida åt dig.

3 fördelar med att ha en snygg webbsida

 1. Konverteringarna ökar. Det betyder att fler väljer att handla i din e-handel butik, eller beställa tjänster om det är vad ditt företag erbjuder.

 1. Besökarna kommer tillbaka. Besökare som upplever din sida som snygg och lättnavigerad väljer i regel att besöka din sida igen, i stället för någon av dina konkurrenters sidor.

 1. Ditt varumärke stärks. Främst då besökaren betraktar webbsidan som en förlängning av ditt företag. Så om din webbsida är snygg och funktionell, då stärks ditt varumärke.

Snygg hemsida: Form och funktion

En snygg webbsida som besökarna tycker är svåranvänd är misslyckad, och detsamma gäller för lättanvända hemsidor som inte är snygga. Lyckade webbsidor ska vara både snygga och funktionella.


Mer specifikt ska besökaren bli imponerad av designen, medan hen även förstår hur webbsidan fungerar och är uppbyggd. Vi tar gärna en pratstund med dig gällande dessa avvägningar, om du väljer att köpa en webbsida av oss.

Inspiration: 20 snygga webbsidor som även är funktionella

 1. Netonnet.se

Screenshot av Netonnets landningssida

Netonnet.se har en enhetlig och snygg design. Produktkategorierna är lätta att hitta, och det är enkelt att betala via kassasidan. Netonnets webbsida är urtypen för vad som klassas som en snygg och funktionell e-butik.

 1. Apotea.se

Screenshot av Apoteas landningssida

Apotea erbjuder en lättnavigerad och tydlig e-butik, som alla förstår upplägget på oavsett tidigare vanor av e-handel. Detta nätapotek har vunnit flera priser för sin webbdesign, vilket vi tycker är logiskt.

 1. Dropbox.com

Screenshot av Dropbox landningssida

Det är enkelt att navigera på Dropbox webbsida, och det är även lätt att registrera ett användarkonto. Utöver detta är designen enhetlig, med bra färgval.

 1. Mat.se

Screenshot av Mat.se's landningssida

Mat.se har en enhetlig och symmetrisk struktur, och det är enkelt att skapa ett användarkonto. Vi gillar även att besökarna kan se vad produkterna kostar, från butik till butik. Denna webbsida är lyckad på alla sätt och vis.

 1. Klarna.se

Screenshot av Klarnas landningssida

Klarnas webbsida är inte bara snygg, för besökarna kan enkelt ladda ner deras applikation, och se vilka e-butiker som samarbetar med Klarna. När det kommer till lead generation, det vill säga att få besökarna att göra det företaget vill (de ska i detta fall ladda ner appen), är det få webbsidor som slår Klarna på fingrarna.

 1. Partykungen.se

Screenshot av Partykungens landningssida

Partykungens webbutik är perfekt målgruppsanpassad, så även lättnavigerad. En snygg meny varvas med lika snygga och responsiva produktboxar. Det märks att Partykungen har lyckats med sin webbdesign.

 1. Tesla.com/se

Screenshot av Teslas landningssida

Det är svårt att inte vilja ha en elbil när man besöker Teslas webbsida. Designen är stilren, och du kan enkelt hitta mer information om samtliga bilar som de erbjuder.


 1. Zooplus.se

Screenshot av Zooplus landningssida

Zooplus har vunnit “Stora SEO-priset” år 2020, och vi förstår varför. Designen är enhetlig, och det tar bara någon sekund innan du hittar det du söker efter, tack vare det tydliga menysystemet.


Utan en så här lyckad webbsida tror vi det hade blivit svårt att vinna SEO-priset, då en snygg och funktionell webbsida ger en bättre synlighet i sökmotorerna.

 1. Stayhard.se

Screenshot av Stayhards landningssida

Stayhard har ett designspråk som tilltalar målgruppen, det vill säga män som vill handla kläder online. Det är enkelt att hitta de produkter man letar efter, och sidan laddas snabbt.


 1. Careofcarl.se

Screenshot av Care of Carl's landningssida

En enhetlig design och logiskt placerade menyer är två av de faktorer som gör att Care Of Carl är en av Sveriges snyggaste e-butiker. Det är lätt att navigera runt på sidan, så även att betala.

 1. Ica.se

Screenshot av Ica's landningssida

ICA:s webbsida har beskyllts för att inte vara så snygg, men det tycker vi att den är. ICA:s webbsida erbjuder dessutom många unika funktioner. En av dessa är att besökarna kan söka på en ingrediens, och samtidigt få ta del av passande recept och det aktuella priset för varan.

 1. Lendo.se

Screenshot av Lendos landningssida

Lendo.se erbjuder en smidig lånewidget som ser bra ut på alla plattformar. All information presenteras på ett tydligt sätt, och som besökare är enkelt att förstå vad man ska göra för att jämföra lån.

 1. Hemsol.se

Screenshot av Hemsols landningssida

Hemsol är en jämförelseportal för solceller, där ägarna tjänar pengar genom att förmedla solcellsofferter. Webbsidan är smart designad när det kommer till att generera leads, och designen är snygg och enhetlig.

 1. Booking.com

Screenshot av Bookings landningssida

Booking.com behöver ingen närmare introduktion. Webbsidan är uppbyggd för att besökarna ska kunna boka sina hotellvistelser och jämföra priser för hotell på snabbast möjliga sätt. Den uppgiften har de lyckats med.

 1. Veckorevyn.se

Screenshot av Veckorevyn landningssida

Veckorevyn har en stilren webbsida som är perfekt anpassad till deras målgrupp. Det är enkelt att navigera via menyerna, och boxarna är symmetriska samt snygga.

 1. Forsakringskassan.se

Screenshot av Försäkringskassanslandningssida

Försäkringskassans webbsida är svår att feltolka. Det är enkelt att förstå hur man skapar ett användarkonto, och den viktigaste informationen är placerad högst upp. Vi gillar även det symmetriska formspråket, som de uppnår tack vare de snygga boxarna.

 1. Minimumfashion.com

Screenshot av Minimum Fashions landningssida

Minimum Fashion erbjuder en e-butik som har en snygg design, som i regel består av två eller fyra symmetriska boxar. Webbsidan förmedlar det minimalistiska tänket på ett utmärkt sätt.

 1. Koenigsegg.com

Screenshot av Koeningseg's landningssida

Koenigsegg har en snygg webbsida där man direkt får mer information om alla deras bilmodeller. Den mobilanpassade menyn fungerar dessutom helt perfekt på stationära datorer med större skärmar.

 1. IBM.com

Screenshot av IBM's landningssida

IBM har en webbsida med logiskt placerade menyer, och artikelboxar som både är snygga och symmetriska.

 1. Xbox.com/se

Screenshot av Xbox landningssida

Microsoft har lyckats designa en mycket snygg webbsida, där man snabbt kan ta sig dit man vill. Artikelboxarna är dessutom perfekt anpassade för att passa sidans designspråk.


 1. Theverge.com

Screenshot av The Verge's landningssida

The Verge är en stor amerikansk teknikblogg som varvar ett mörkt (längst upp) och ett vitt (längre ner) gränssnitt på ett föredömligt sätt. De har även lyckats skapa en unik design på artikelboxarna, som gör att hela sidan ser häftig och modern ut.

 1. Sv.wordpress.org

Screenshot av WordPress landningssida

WordPress svenska delsida är kanske inget designmässigt mästerverk, men man förstår snabbt hur man kommer igång med WordPress. Utöver det är alla menyer placerade på ett logiskt sätt.

 1. Looplabz.com

Screenshot av LoopLabz landningssida

Vi på Looplabz anser lite partiskt att även vår hemsida ska räknas som snygg. Hos oss är det enkelt för besökarna att förstå vad vi erbjuder, och vi anser även att det enkla och snygga formspråket inger förtroende.

Felicia Forsgren

Felicia Forsgren

Leder projekt inom utveckling av webb & mobilapplikationer samt SEO på LoopLabz. Vill du komma i kontakt med mig? Maila Felicia@looplabz.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

BERÄTTA FÖR OSS OM DITT PROJEKT

Looplabz