GoCar

Här beskriver vi hur hjälpte vi GoCar med sin leadgenerering, genom att bland annat ökade konverteringsgraden på deras hemsida med över 200%.

Bakgrund

När vi träffade GoCar hade dem en utdaterad hemsida som konverterade dåligt. Vi blev tillfrågade att hjälpa dem fixa detta med en ny design på hemsidan tillsammans med ett paket landningssidor som riktade in sig på deras viktigaste sökord.

Lösning

Vi tog fram ett förslag på en design i Figma som Gocar fick ge feedback på. Efter ett par feedbackrundor landade vi i den designen som nu ligger live på deras hemsida. Vi tog även fram en lista med de sökord som genererar mest volym per månad genom att göra en analys av deras konkurrenter. Vi designade sen en unik landningssida för sökord för att öka deras chanser att ranka top 3 på sökordet. Vi byggde även en unik widget för värdering av bilar för att öka antalet inköpsförslag.

Resultat

Resultatet efter implementation blev en ordentlig ökning i konverteringsgrad. Den nya hemsidan hade en konverteringsgrad som var över 200% högre än den gamla hemsidan efter en månads jämförelse. Efter att hemsidan blivit indexerad av Google så kunde vi också se att många av de sökord som vi byggt landningssidor för hade klättrat upp på top 3 placeringar för respektive sökord.