Knatteplock

Så hjälpte vi Knatteplock att förbättra sin SEO genom att skapa en anpassad receptapp för deras e-handelsbutik.

Bakgrund

Knatteplock är en e-handelsbutik som säljer köksredskap för småbarn och grundades av Elin, en influencer med stor följarbas på Instagram. Knatteplock monetiserar denna följarbas genom att sälja attraktiva köksredskap för småbarn och utbilda föräldrar om hälsosamma sätt att lära sina småbarn att äta en sund och varierad kost. Knatteplock kontaktade oss när de ville intensifiera sina SEO-insatser genom att publicera hälsosamma recept för småbarn på deras webbplats. Deras Shopify-webbplats saknade en bra funktionalitet för att publicera recept, och den vanliga bloggfunktionaliteten på Shopify gjorde inte recepten tillräckligt lätta att läsa.

Utmaning

Vi ombads att lösa problemet med bristande funktionalitet för att publicera recept på Knatteplocks Shopify-webbplats, samt att förbättra läsbarheten och sökmotoroptimeringen för recepten.

Lösningen

Vi analyserade några av de största receptsajterna i Sverige och skapade en receptapp baserad på vad vi fann. Denna app var skräddarsydd för Knatteplocks behov och integrerades smidigt med deras befintliga Shopify-webbplats.

Resultat

Knatteplock var nöjda med lösningen, och sedan dess har de publicerat hundratals recept som rankar högt på Google för matrecept för småbarn. Flera positiva resultat uppnåddes genom vår lösning:

  1. Förbättrad funktionalitet för receptpublicering – Den anpassade receptappen löste problemet med bristande funktionalitet på deras Shopify-webbplats och gjorde det möjligt att enkelt publicera och hantera recept.
  2. Ökad läsbarhet och användarvänlighet – Recepten blev lättare att läsa och mer användarvänliga tack vare den nya appen, vilket i sin tur ledde till ökad engagemang och tillfredsställelse bland besökarna.
  3. Förbättrad SEO – Genom att publicera hälsosamma recept för småbarn på deras webbplats förbättrades Knatteplocks sökmotoroptimering, vilket resulterade i högre ranking på Google och ökad organisk trafik.

Sammanfattningsvis hjälpte vår lösning Knatteplock att förbättra sin SEO och webbplatsfunktionalitet genom att skapa en anpassad receptapp som möjliggjorde publicering av lättlästa och användarvänliga recept för småbarn.