Riddermark Bil

Så här hjälpte vi Riddermark Bil sänka sin kostnad per leads från paid social genom att integrera en messenger chatbot i sina kampanjer.

Bakgrund

Riddermark Bil är Sveriges största bilhandlare när det kommer till begagnade bilar. Som marknadsledare inom branschen pågår det ett konstant arbete med att sänka kostnaden per nytt lead.

Utmaning

Riddermark är ett stort företag med en väldigt stor annonsbudget. Företag på denna nivå når oftast en platå i sin marknadsföring efter ett tag. Anledningen till det är att de har testat alla relevanta målgrupper och testat tillräckligt många creatives för att veta vad som fungerar.

Lösning

För att påverka cost per lead på denna nivå krävs det oftast att man testar något radikalt nytt i annonserna. Bra exempel på detta är annonser som ger besökaren något direkt som de är intresserade av eller upplever har ett direkt värde. I Riddermarks fall blev detta en interaktiv chatbot. I praktiken så innebär detta att när kunden klickade på annonsen så skickades som direkt in i en chatbot i messenger istället för att skickas till en extern hemsida. Väl inne i chatbotten fick kunden svara på frågor för att sedan få en värdering på sin bil direkt i chatten.

Resultat

Efter implementation sänktes kostnaden per lead med ca 35%, ett helt klart godkänt resultat. Förutom sänkta kostnaden per lead så fick Riddermark snabbt ihop en stor messengerlista de kan skicka messengerannonser till. En messenger lista är egentligen samma sak som en SMS lista förutom att det är i facebooks messenger. Man kan betala en låg CPM för att skicka ut annonsmeddelanden till listan.

Mathias Loryd

CMO, Riddermark Bil AB