Ny hemsida åt Gimi

Så hjälpte vi Gimi att skapa en anpassad WordPress-webbplats för deras finanspedagogiska app

Bakgrund

Gimi är ett företag som har utvecklat en fintech-app för barn, som låter föräldrar betala ut veckopeng till sina barn och låter barnen tjäna pengar genom att utföra sysslor i hemmet. Appen är också en utbildningsplattform som syftar till att utbilda barn om ekonomi och hur man tänker kring pengar i en digital tidsålder. Appen är integrerad direkt med stora banker i Europa och erbjuds som en tilläggstjänst för bankkunder. Gimi kontaktade oss när de ville bygga en ny webbplats med WordPress.

Utmaning

Gimis tidigare webbplats var byggd med en anpassad React-kod, vilket orsakade problem internt eftersom marknadsföringsteamet inte kunde arbeta i den takt de önskade. De var tvungna att engagera en utvecklare varje gång de ville göra ändringar på webbplatsen. Vi ombads att skapa en helt anpassad design för webbplatsen, som levererades i Adobe XD, och sedan utveckla den till ett skräddarsytt WordPress-tema enbart för dem. De ville även att webbplatsen skulle vara en multisajt för att kunna hantera kunder från alla de europeiska marknader de är aktiva på.

Lösningen

Vi skapade en unik och anpassad design för Gimis webbplats och konverterade den till ett skräddarsytt WordPress-tema, vilket möjliggjorde en smidig hantering av webbplatsens innehåll och design. Vi implementerade även multisajt-funktionalitet med WPML för att stödja de olika europeiska marknaderna som Gimi är verksamma på.

Resultat

Projektet var en framgång och ledde till flera positiva resultat för Gimi:

  1. En anpassad och användarvänlig webbplats – Den nya WordPress-webbplatsen erbjöd en anpassad design som passade Gimis varumärke och behov, samtidigt som den var lätt att använda och underhålla.
  2. Effektivisering av marknadsföring och SEO-arbete – Genom att byta till en WordPress-plattform kunde Gimis marknadsförings- och SEO-team arbeta snabbare och mer effektivt, utan att behöva engagera utvecklare för varje ändring.
  3. Stöd för flera marknader – Den nya multisajt-funktionaliteten möjliggjorde en enkel hantering av webbplatsen på flera europeiska marknader, vilket bidrog till att stärka företagets position och räckvidd.

Sammanfattningsvis hjälpte vår lösning Gimi att skapa en anpassad och användarvänlig WordPress-webbplats, som gav deras marknadsförings- och SEO-team frihet att hantera sin hemsida helt själva utan handpåläggning från utvecklare.

Jonathan Olsson

Growth Lead Gimi