fbpx

Gratis hemsida → Så kan du skapa en hemsida gratis!

Gratis hemsida → Så kan du skapa en hemsida gratis!

Så kan du skapa en gratis webbsida

Idag finns det flera möjligheter till att skapa gratis hemsida där det inte är ett krav att du har massa teknisk kunskap. Det är vanligt att skapa via ett hemsideprogram alternativt WordPress om du har baskunskaper i att bygga en webbsida. För dig som letar efter en simpel hemsida eller möjligen har en tajt budget kan dessa vara alternativ för dig.

 

Skapa hemsida gratis med hemsideprogram

Är det första gången du ska bygga en ny hemsida och är osäker på var du ska börja kan ett hemsideprogram vara en start för dig. Att använda sig av hemsideprogram har sina fördelar i dess enkelhet.

 

Här kan du skapa en enkel hemsida och det finns vanligtvis en “drag and drop” funktion som innebär att du smidigt kan dra in bilder och text i färdiga mallar. Du kan även smidigt laborera med färgsnitt och teckensnitt.

 

De flesta hemsideprogrammen erbjuder gratisabonnemang där du då får tillgång till mallar, vissa appar/plugin, vissa bloggverktyg och vissa marknadsföringsverktyg. Det varierar såklart från olika hemsideprogram vad som ingår i dessa gratisabonnemang men exempelvis Wix är en tjänst som erbjuder många av sina funktioner och mallar för att göra egen hemsida gratis.

 

Det finns dock en del begränsningar med dessa hemsideprogram och ofta ingår inte allt du kan behöva för att bygga en hemsida i dessa gratisabonnemang. Det kan handla om att få tillgång till alla mallar, olika verktyg och funktioner, där du behöver skapa ett betalabonnemang.

 

Vi vill poängtera att om du ska bygga en simpel hemsida exempelvis en one page med text och lite bilder kan man ligga inom ramen för vad dessa gratisabonnemang erbjuder, men allt som oftast kommer du vilja ha någon funktion eller liknande som då kommer kosta.

 

Läs mer: Så mycket kostar en webbsida

 

Skapa hemsida gratis med WordPress

Det andra alternativet vi kommer gå igenom för att bygga hemsida gratis är via WordPress. I grunden är WordPress det populäraste och enklaste sättet för att skapa din hemsida på. WordPress är ett såkallat Content Management System (CMS) med öppen källkod vilket innebär att du kan använda eller ändra WordPress programvara kostnadsfritt.

 

Det kan finnas en viss inlärningskurva för dig som är nybörjare men är du ute efter att bygga en relativt simpel hemsida kommer du behöva lägga ned tid men kan göra detta kostnadsfritt. Det är såklart en fördel om du har viss tekniskt kunskap sedan tidigare när det kommer till grunder i bildredigering, CSS och HTML.

 

Om du som nybörjare vill ha en mer designrik, responsiv och funktionsmässigt bra hemsida rekommenderar vi att gå i tankarna av att köpa en billig hemsida av oss istället. Det kan handla om att installera diverse tillägg/plugins för att förbättra hemsidan. Vanligen är dessa  tillägg/plugins förknippade med en kostnad för att användas.

 

Är du ute efter en hemsida med allt fler komplexa funktioner och en egen design rekommenderar vi att du i stället väljer att köpa en hemsida. Det tar lång tid att skaffa sig den tekniska kunskap för att utveckla en sådan hemsida och ska anses som en investering. Du har då möjlighet att lägga tid på saker som driver din verksamhet framåt samtidigt som du investerar i en välgjord hemsida.

 

Är du intresserad av att köpa en en hemsida, oavsett dess omfattning, är du alltid välkommen att kontakta oss för att påbörja en diskussion.

 

Svar på vanliga frågor

Vad är det bästa sättet att göra en gratis hemsida?

Det bästa sätten att skapa en gratis hemsida enligt oss på Looplabz är via ett CMS där WordPress är fördelaktigt att bygga sin hemsida på. Här kan du skapa din hemsida med få gränser och det finns hundratals gratis plugins/tillägg som kan användas.

 

Hur kan man göra en hemsida gratis?

Du kan göra en hemsida via ett CMS som WordPress men det finns även hemsideprogram där du kan skapa enklare hemsidor. Allt som ofta blir dessa begränsade i sina gratisversionen om du vill lägga till diverse funktioner. Skapar du i WordPress finns det hundratals gratis plugins/tillägg som kan hjälpa din hemsida med olika funktioner.

 

Kan jag skapa en gratis hemsida själv?

Det kan du absolut göra men var beredd att lägga ned tid och vara villig att lära dig under tiden. Det finns program som låter dig skapa simpla hemsidor till något svårare system där det kräver mer tid för att lära sig. Oavsett hur du väljer att skapa din hemsida kommer tid och viljan att lära dig, vara viktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.