fbpx

Vad kostar en webbutvecklare & vad avgör priset?【Guide!】

Vad kostar en webbutvecklare & vad avgör priset?【Guide!】

Vad kostar en webbutvecklare att anlita?

Du är i stadiet av att bygga din hemsida och har nu valt att söka efter en webbutvecklare som ska bygga denna åt dig. Du får flertal offerter från olika aktörer men vill nu veta en sak: Vad kostar en webbutvecklare per timme?

Vad kostar en webbutvecklare?

En webbutvecklare kostar i regel mellan 600 – 1500 kr/timme. Det som avgör priset består bland annat av hur erfaren webbutvecklaren är, samt kunskap i form av hur många programmeringsspråk hen hanterar. En dyr webbutvecklare är i regel bättre då hen arbetar snabbare.

 

Är det ett längre eller löpande uppdrag är det vanligt att man sätter ett fast-pris på projektet där det motsvarade timpriset då skulle vara billigare. Är du intresserad av att veta mer kring fast-pris för ditt projekt kan du läsa mer i vår artikel om hur du skaffar en hemsida för ett fast pris.

Vad påverkar timpriset?

 

Utvecklarens kunskap

Beroende på byrån eller konsultens kunskaper påverkas timpriset. Innehar webbutvecklaren goda kunskaper kommer hen att veta smidiga lösningar över det du efterfrågar och gäller det att utveckla mer komplexa funktioner kommer det att utvecklas på ett sätt som gör det enkelt för dig att hantera samt underlätta för möjliga ändringar i framtiden.

 

Utvecklarens erfarenhet

Detta är en viktig faktor gällande hur timpriset är utformat men även webbutvecklares tillvägagångssätt. Erfarenhet skulle kunna mätas i hur lång tid utvecklaren har arbetat men även hur många projekt hen har verkställt.

 

En mer erfaren webbutvecklare kommer enkelt kunna skapa sig en förståelse kring vad du vill ha utvecklat samt veta möjliga “work arounds” om det gäller att utveckla mer komplexa funktioner där utvecklaren möjligen inte har direkta kunskaper inom.

 

Dessa två faktorer är i stora drag det som bestämmer en webbutvecklares timpris och går hand i hand med varandra när det kommer till en webbutvecklares totala kompetens. En webbutvecklares kompetens kommer med detta sagt att spegla hur hen skapar en hemsida och hur effektivt hen kan genomföra projektet.

 

Nu när du vet vad som påverkar vad en webbutvecklare kostar per timme kan du förhoppningsvis börja ta ställning till alla offerter och ha en större förståelse för den totala kostnaden av hemsidan.

 

Har du en hemsida du behöver hjälp med att skapa är du alltid välkommen att kontakta oss för att påbörja en diskussion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.