fbpx

Fördelar med att ha en e-handels-app → Komplett svar!

Fördelar med att ha en e-handels-app → Komplett svar!

Alla fördelar med e-handels-app

Undrar du varför du ska ha en e-handels-app när du redan har e-handel på din hemsida? Fördelarna att som företag ha en e-handels-app är många. Faktum är att antalet mobilanvändare nu överstiger antalet datoranvändare och mer än 50% av digitala köp görs via en app istället för en hemsida.

 

Vad är en e-handels-app?

E-handel är bland annat den process där en vara eller tjänst säljs och köps via digitala kanaler såsom via en app eller på nätet. I en e-handels-app kan du därför både sälja och köpa varor och tjänster från hela världen dygnet runt. E-handel inkluderar också internetbank, transaktioner med mera.

 

Om du nu har en e-shop är det enkelt att göra din e-handel till en app. En utvecklare skapar appar som garanterat kommer optimera din e-handel och ge dig mer exponering. Nedan ser du en lista på en del av de fördelar som finns med att ha en e-handels-app.

 

Fördelarna med att ha en e-handels-app

 • Ökad exponering
 • Ökad tillgänglighet
 • Optimerad affärsprocess
 • Ny marknadsförings- och kommunikationskanal
 • Personlig kundupplevelse
 • Ökad försäljning
 • Ökad kundlojalitet
 • Insamla och analysera användbar information
 • Konkurrensfördelar
 • Större frihet i designen
 • Testa ny brand image
 • Kunder spenderar mer tid i appar än på hemsidor

 

Ökad exponering

Varje svensk spenderar ca 4-5 timmar varje dag på att kolla i sin mobil. Om en person har ditt företags app installerad på sin smartphone är chansen hög att hen ser din app-ikon flera gånger per dag. Oberoende om individen aktivt öppnar appen eller inte exponeras hen för ditt varumärke dagligen.

 

Ökad tillgänglighet

Då en person inte behöver komma ihåg varken ditt företagsnamn eller webbadress för att kunna öppna din app skapar en applikation en mycket enkel och problemfri kundupplevelse. Dina produkter eller tjänster finns också tillgängliga 24 timmar om dygnet.

 

Optimerad affärsprocess

En app behöver inte enbart skapas för kunder. Att ha en app för anställda där de kan kommunicera inom olika team, utbyta filer och dokument, samla in data, hantera processer och sammanställa statistik med mera kan effektivisera ditt företags work flow enormt.

 

Ny marknadsförings- och kommunikationskanal

De som laddat ner din app kommer att med största sannolikhet bli exponerade för ditt varumärke flera gånger per dag men det som också är en stor fördel med appar är funktionen push-notiser. Genom dessa kan du skicka ut marknadsföringskampanjer på ett mer kostnadseffektivt och personligt sätt.

 

Kvinna med silverarmband håller i ipad på ett cafe


Personlig kundupplevelse

I dagens hårda affärsklimat där konkurrensen är hög är det nästan bara kundupplevelsen som skiljer många företag åt. Med en app kan dina kunder få en mer personligt anpassad köpupplevelse där innehållet förändras utefter hens intressen och tidigare aktiviteter.

 

Ökad försäljning

Ju mer du syns desto större chans att din försäljning ökar. Med en app får du både en till försäljningskanal samtidigt som du ökar din verksamhets exponering. Att handla via en app är också något som många tycker är smidigare då det numera finns flertalet sätt att göra mobila betalningar.

 

Ökad kundlojalitet

Att göra köpprocessen så smidig och enkel för kunden som möjligt skapar en bättre kundupplevelse vilken i sin tur ökar kundens lojalitet gentemot ditt företag. Via appen kan du sedan marknadsföra lojalitetsprogram och skicka push-notiser om kampanjer, bonusar samt rabatter.

 

Insamla och analysera användbar information

Via en app kan du få ovärderlig information som du sedan kan analysera. Du kan till exempel se dina kunders köpmönster, hur lång tid de spenderar i appen, vilka funktioner de gillar mest och så vidare. Denna information är grunden till att lära känna dina kunder vilket krävs för att nå framgång.

 

Konkurrensfördelar

Det är fortfarande många företag som inte hakat på app-trenden än. Det finns därför en stor chans att som verksamhet kunna sticka ut bland mängden och stärka sin position på marknaden inför framtiden. Så vad väntar du på? Kontakta en utvecklare som skapar appar redan idag!

 

Större frihet i designen

En stor skillnad mellan webben och mobila appar vad gäller funktioner inom design är att en hemsida i mobilen är beroende av en webbläsare för att kunna fungera. Detta är inte fallet när det kommer till appar. Därför har du mycket större frihet när du ska designa din app och dess funktioner.

 

Testa ny brand image

Med en app kan du våga experimentera med ditt företags image. Du kan till och med skapa en app specifikt för den anledningen att du vill förnya verksamhetens image helt och hållet. Övergången från en design till en annan kan göras smidigt och på ett kreativ sätt genom att skapa en ny app.

 

Kunder spenderar mer tid i appar än på hemsidor

Om du inte redan blivit övertygad om att du borde starta en företagsapp så kommer denna anledning få dig att tänka om: människor spenderar mer tid i appar än på hemsidor. Ja, det är sant. Även om du nu inte är går igång på modern teknik så är det dags att hoppa på tåget. Framtiden är här!

 

Läs mer: Så här mycket är kostnaden för en app.

 

Läs mer: Lista på gratis appar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.