fbpx

Vad är M-Commerce och M-handel → Komplett svar!

Vad är M-Commerce och M-handel → Komplett svar!

Allt du behöver veta om M-Commerce och M-handel

Vad är m-commerce? Begreppet står för Mobile Commerce och innebär att en kommersiell transaktion, till exempel när en kund köper en produkt online, utförs via en trådlös enhet såsom en smartphone. M-handel skiljer sig från begreppet e-commerce på så vis att ett köp inte görs via en dator.

M-commerce eller m-handel är en form av e-commerce där kunden kan shoppa direkt från sin smartphone eller surfplatta utan att behöva använda en dator. Exempel på plattformar som använder sig av detta är appar som Amazon, Apple pay, Android pay med mera.

 

Var kan jag få hjälp med att skapa en m-handel? LoopLabz är apputvecklare inom m-commerce som kan hjälpa dig att skapa appar för din verksamhet. Vi utvecklar appar anpassade för både IOS och Android och guidar dig hela vägen från idé till launch och allt däremellan.

 

Fördelar med M-commerce

Det finns mängder med fördelar för företag att använda sig av m-handel och inte enbart e-handel. Vårt samhälle blir mer och mer trådlöst där människor kan kontrollera nästintill allt i sina liv via en smartphone. Du kan göra transaktioner, fixa dina bankärenden och mycket mer.

 

Detta innebär också att mindre tid spenderas framför en dator då trådlösa enheter kan nyttjas vart som helst när som helst. M-handel växer sig bara större och större på grund av dess flexibilitet och att du kan göra transaktioner även när du är på språng.

 

Person med en mobil i handen med svävande symboler på sidan

 

Tillgänglighet

Så länge du har en smartphone eller surfplatta samt ett trådlöst nätverk har du tillgång till vad du än nu må behöva. Tillgängligheten är konstant dygnet runt vilket gör m-commerce till den snabbaste och mest lättillgängliga shoppingupplevelsen som finns idag.

 

Optimerad kundupplevelse

M-handel och appar erbjuder oftast en bättre och mer simpel köpupplevelse än hemsidor. Med enbart ett par klick så kan kunden göra ett köp vilket för många skapar en roligare och mer stressfri upplevelse än att besöka en fysisk butik eller göra en transaktion via en hemsida.

 

Snabba transaktioner

I de flesta fall jobbar mobilappar snabbare än en traditionell hemsida. Detta gör att en transaktion via m-handel går fortare och det är precis vad vi människor vill ha i dagens samhälle. Tid är pengar så ju snabbare och enklare du kan göra köpupplevelsen för dina kunder desto bättre.

 

Ny marknadsföringskanal

Appar skapar en ny marknadsföringskanal till ditt företag så utnyttja detta till fullo. Om du är lite kreativ finns det en uppsjö av sätt du kan nå dina kunder på via din app; push-notiser, marknadsföringskampanjer, erbjudanden, lojalitetsprogram med mera är bara ett par exempel.

 

Ökad försäljning i butik

Bara för att m-handeln ökar betyder det inte att det fysiska butikskonceptet är utdött. Många potentiella kunder söker information via appar såsom kundrecensioner, sortiment, priser, var närmaste butik ligger etcetera. Appar kan därför även boosta din butiksförsäljning.

 

Bild på klädbutik med damkläder i många starka färger

 

Minska utgifter

Att skapa en professionell app kostar men jämfört med andra plattformar är de mindre kostsamma att både utveckla samt underhålla. Du kan därför minska dina utgifter samtidigt som du får en bättre marknadskanal där du kan ha direktkontakt med dina kunder.

 

Nya kunder

I och med den explosionsartade användningen av smartphones och trådlösa enheter ökar chansen enormt att du relativt enkelt kan värva nya kunder. Med flertalet olika funktioner kan du med en app väcka intresset för ditt företag hos en större mängd potentiella konsumenter.

 

Samla data

Appar gör det enkelt för din verksamhet att samla in och analysera värdefull data om dina kunder och deras köpbeteende. Detta är inte alls lika simpelt att göra via en hemsida vilket ytterligare bevisar att en app är en nödvändighet för dagens företag.

 

Läs mer: Hur du kan omvandla din hemsida till en app.

 

Läs mer: Jag vill skapa en pt-app online, hur gör jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.