fbpx

Figma till WordPress | Så mycket kostar det, och så går det till!

Figma till WordPress | Så mycket kostar det, och så går det till!

Figma till WordPress → Vi löser det!

Vi löser din konvertering av Figma till WordPress. Har du skapat en design i Figma och letar efter någon som kan konvertera den till WordPress? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig med allt som har med Figma och WordPress att göra, så kontakta oss om du behöver professionell hjälp.

 

Vad är Figma?

Figma är ett webbaserat prototypverktyg och en vektorgrafik-redigerare, alltså ett designverktyg. Appen är gratis och kan används för att skapa wireframes till hemsidor, designa gränssnitt till appar, skapa prototypdesigns och inlägg till sociala medier och mycket annat.

 

Vi hjälper dig konvertera Figma till WordPress

När vi hjälper dig bygga din WordPress design så gör vi först om din Figma-design till HTML. Det finns två olika sätt att göra detta på; manuellt eller med hjälp av automatiserad programvara. Vi konverterar alltid manuellt då kodningen i den eventuella programvaran ofta brister i kvalitet.

 

Läs mer: Många kunder som arbetar med affiliate marketing väljer att beställa webbsidor av oss.

 

Om du gör detta själv så är en designmall som exempelvis Bootstrap ett CSS-ramverk med öppen källkod. Genom att använda det ramverket kan du vara säker på att din hemsida kommer vara fullt funktionell på alla digitala enheter i slutet av processen.

Figma till HTML

För att konvertera Figma till HTML laddar du först ner Bootstraps HTML-mall. Här designar du stommen till din sida såsom sidhuvud och sidfot samt resterande innehåll. Du lägger också till färger och andra koder som kan tänkas behövas, till exempelvis CSS för länkar med mera.

Då teman i WordPress består av flera filer behöver du dela upp din design i olika sektioner. Detta gör så att du enkelt kan föra över de separerade filerna till en av dessa mallar. När alla filer sedan är uppdelade i HTML är det dags att börja konvertera till WordPress. Detta är något vi gärna hjälper dig med, isåfall är det bara att kontakta oss.

 

Vad kostar det att anställa en utvecklare för att konvertera Figma till WordPress?

Att anställa en utvecklare som hjälper dig med konvertering av Figma till WordPress varierar beroende på flertalet faktorer. Antal sidor påverkar priset, fler sidor är dyrare än bara en framsida. Sedan avgör omfattningen av själva designen också priset. Är designen “enkel” eller komplex?

Har du redan en design som du bara vill bygga i WordPress eller vill du har hjälp att skapa själva designen också? Redan där är det enorm skillnad på hur lång tid projektet skulle ta, och därav även stor skillnad på priset.

 

Läs mer: Du kan även bygga din WordPress hemsida utifrån en PSD istället för Figma design. Så konverterar du din PSD till WordPress direkt, eller till en template som GeneratePress, Gutenberg eller Elementor.

 

Vi hjälper dig gärna med allt ovanstående oberoende hur simpel eller komplex din Figma design är. Om du redan har en hemsida men upplever problem hjälper vi dig också gärna med att felsöka samt åtgärda problemen. Kontakta oss och beskriv vad du behöver hjälp med så får du även veta exakta priser för detta.

 

Vanliga frågor och svar om Figma

Figma är en av dagens mest revolutionerande redigeringsappar inom grafisk design. Vad som gör plattformen så populär är bland annat att den är kostnadsfri att använda. Många som är nya i Figma har därför naturligt många frågor angående dess funktionalitet samt kvalitet.

 

Vad är skillnaden mellan Figma och Adobe XD?

När det kommer till Adobe XD skapar du din design på en plats för att sedan dela den på en annan plats, därför måste ändringar från olika personer göras om manuellt då man inte delar samma design. Figma däremot är webbaserad vilket gör att flera kan komma åt samma projekt.

Är Figma bra för utvecklare?

Figma är ett modernt designverktyg som gör det tydligt och enkelt för utvecklare att jobba med. Utvecklare har i och med Figma bättre tillgång till dess designs då de kan ta del av mycket information såsom till exempel mått, färger, texter och mycket mer.

Varför är Figma så populärt?

En av de största trenderna inom IT just nu är att kunna jobba som team och samarbeta med andra på ett enkelt sätt. Detta är exakt den grunden som Figma är byggt på, då den är webbaserad kan flera arbeta med samma projekt samtidigt i realtid vilket gör det både mer effektivt och roligt.

 

Läs mer: En professionellt utvecklad och snabbladdad webbsida är en del av den strategi man använder vid konverteringsoptimering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.