fbpx

PSD till WordPress | Så mycket kostar det, och så går det till!

PSD till WordPress | Så mycket kostar det, och så går det till!

PSD till WordPress → Vi löser det!

Vill du byta din nuvarande hemsida till WordPress? Det kan låta svårt men vi löser det genom att ta din nuvarande hemsidas PSD-fil och omvandla den till ett fullt funktionerande tema i WordPress. Vi hjälper dig gärna genom hela processen att konvertera PSD till WordPress.

 

Vad innebär det att konvertera PSD till WordPress?

PSD är en förkortning av Photoshop Design. Photoshop är den mjukvaran som de flesta designers och utvecklare använder sig av då de skapar hemsidor med mera. PSD till WordPress är den process där man konverterar en design-fil från Photoshop till ett tema i WordPress.

 

Hur går processen att konvertera PSD till WordPress till?

Processen består av att först skära PSD-filen, koda filerna, skapa WordPress-mall i index.html samt lägga till taggar. Denna process är komplicerad om du inte har erfarenhet inom kodning, vi rekommenderar därför att anställa en professionell utvecklare vilket kommer spara dig både tid och energi.

Vi kan hjälpa dig att skapa en fullt fungerande mall i WordPress utifrån din PSD-fil. Nedan beskriver vi hur vi gör detta.

Tips: Vi konverterar PSD till Gutenberg, Elementor och Generatepress.

Skära PSD-filen

Det första vi hjälper dig med när vi ska göra en konvertering från PSD till WordPress är att vi skär PSD-filen. Detta innebär att vi delar upp filen i flera filer vilket minskar den i storlek och omvandlar den till ett webb-vänligt format. Man kan heller inte koda ett tema från endast en design-fil.

Denna process utförs oftast via Adobe Photoshop eller liknande redigeringsprogram. Där väljer du verktyget “Bit” under “Beskär” och håller ner vänster musknapp medan du drar pilen över det område du vill segmentera. Oavsett vilket program du använder ska du få fram bildfiler med utmärkt pixel.

Koda filerna

När vi skurit PSD-filen hjälper vi dig att ladda ner filerna till en zip-fil. I mappen hittar vi sedan tre olika mappar; css, typsnitt och js. Dessa mappar innehåller så kallad responsiv webbdesign. Nu måste vi koda filerna i dessa mappar vilket kortfattat betyder att vi konverterar PSD formatet på koden till HTML-kod istället.

Skapa en WordPress-mall i index.html

Efter att ha gjort om PSD till HTML delar vi upp dessa filer i flera php-filer enligt den filstruktur som utgör de temat du valt att använda i WordPress. Varje mall består av ett visst antal php-filer såsom style.css, sidebar.php, 404.php, index.php, footer.php och så vidare.

WordPress-taggar

Slutligen fixar vi ditt tema i WordPress genom att lägga till taggar i mallen. Dessa taggar kommer ge ditt tema anpassade funktioner vilka vi skräddarsyr för just din mall. Taggar är ett användbart sätt att samla ihop relaterad information så att eventuella besökare snabbt kan hitta till din sida.

Vad kostar det att anställa en utvecklare för att konvertera PSD till WordPress?

Kostnaden för att en utvecklare ska hjälpa dig med konvertering av PSD till WordPress varierar något beroende på hur mångfacetterat projektet är. Med det menar vi att antal sidor till dina nya hemsida avgör hur lång tid vi behöver arbeta, samt hur komplex din design är.

 

Vill du veta mer om vad som avgör våra priset samt vad det hade kostat att konvertera just dina PSD-filer till WordPress så kontakta gärna oss här.

Vi på LoopLabz hjälper dig med konvertering från PSD till WordPress direkt eller till en template inom WordPress såsom Elementor, Gutenberg eller Generate

 

Vanliga frågor om konvertering av PSD till WordPress

För dig som är ny inom kodning kan informationen om PSD låta komplicerad, kanske även ogreppbar. Därför räknar vi starkt med att du har frågor och funderingar. Nedan hittar du ett par av de vanligaste frågorna angående PSD-filer och dess funktioner.

 

Är det svårt att konvertera PSD till HTML?

Det är svårt att påbörja kodningen om du inte har en aning om hur den slutgiltiga mallen kommer att se ut. Vårt tips är att du experimenterar lite först i Photoshop tills du fått fram en design du är nöjd med, därefter kan du sedan starta kodningsprocessen.

Hur lång tid tar det att konvertera PSD till HTML?

Vissa företag påstår att de kan slutföra processen att konvertera PSD till HTML på ett par timmar, men då den slutgiltiga mallen ska vara pixel-perfekt är det inte möjligt att göra det på så kort tid. För professionella utvecklare och designers tar processen långt mer än 8 timmar.

Är PSD ett öppet format?

Nej, PSD kan enbart öppnas i särskilda appar och program som känner igen formatet. Medan andra format som exempelvis PNG, JPG och BMP kan öppnas i nästan varje bildredigeringsprogram behöver PSD speciellt stöd. Om du nu inte har Photoshop finns det dock andra alternativ du kan använda.

Läs mer: En professionellt utvecklad och snabbladdad webbsida är en del av den strategi man använder vid konverteringsoptimering.

 

Läs mer: Många kunder som arbetar med affiliate marketing väljer att beställa webbsidor av oss.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.