fbpx

Så utvecklar du en app → 【Komplett Guide】

Så utvecklar du en app → 【Komplett Guide】

Att utveckla en applikation

Många av oss har nog någon gång tänkt tanken på att utveckla en egen app. Men att skapa en applikation från grunden kan vara svårare än vad man tror. Nedan följer en guide med steg om hur du går tillväga när du ska utveckla en app. Om du känner att du behöver hjälp finns vi dock alltid här för dig.

Vad är en app?

En app, eller application som det heter, är en typ av programvara som kan installeras och användas på en dator, läsplatta, smartphone eller annan typ av elektronisk apparat. Oftast pratar man dock om en app i en smartphone eller något program som används på datorn.

 

Vit smartphone med appar som flyger ur skärmen

 

Hur man utvecklar en app

Innan du utvecklar din app

Innan du påbörjar processen att bygga en egen app måste du först och främst utveckla din app-ide. Detta innebär att du noga tänker igenom din ide och kontrollerar så att den verkligen löser ett problem, stort som litet, för människor och är till nytta.

När detta steg är klart kan du skissa ner din ide och helt enkel skapa din app först på papper där du försöker vara så detaljerad som möjligt. Skissa ner appens design och hur du vill att navigeringen ska se ut. Detta kommer göra det betydligt enklare att skapa appen på riktigt sen.

Tillvägagångssätt; Utvecklare, app-program eller programmera själv

Det finns flera sätt du kan utveckla en egen app på. Du kan antingen anställa en apputvecklare som LoopLabz vilka gör jobbet åt dig. En annan variant är att använda sig av ett program eller en plattform där du väljer en template, oftast mot en avgift, och bygger appen utefter denna.

Alternativ nummer tre är att du programmerar appen helt själv. Detta sätt kräver dock förkunskaper då det är för komplicerat för nybörjare. För egen programmering kan man använda Xcode by Apple eller Objective-C för IOS samt Android Studio för Android.

 

Konvertering av hemsida

Om man har en hemsida går det faktiskt också att konvertera den till en app. En förutsättning till detta är då att hemsidan är mobilanpassad. Om så är fallet behöver du inte vara någon teknikexpert för att relativt enkelt konvertera din hemsida till en fungerande app.

 

Två personer vid skrivbord som jobbar med färgkodning

 

 

Vanliga frågor om att utveckla en app

Du har en grym ide för en app och du har frågor och funderingar om hur processen går till. Kom ihåg att du alltid kan kontakta oss på LoopLabz om du behöver guidning. Här nedan hittar du också ett par av de vanligaste frågorna kring hur man utvecklar en egen app.

 

Hur lång tid tar det att göra en app?

Att utveckla en grundläggande app kan ta 3-6 månader medan en mer avancerad programmering kan ta upp till ett år. Att utveckla och lansera en app för IOS tar längre tid än för Android, detta på grund av att Apple har flera krav vilka appen måste uppfylla samt att de ska godkänna denna först.

Hur mycket är kostnaden för att ha en app i app Store?

Om appen är gratis kostar det ingenting att ha den i app Store. Om den däremot har en avgift tar Apple i sin tur 30% av dess intäkter. Om du vill bli en Iphone Developer så att du kan testa programmen på en riktig iPhone samt ladda upp dem i app Store måste du betala $99.

Vad innebär programmeringsspråk?

Programmeringsspråk betyder att du som programmerare skriver instruktioner för hur ett problem ska lösas på ett språk som datorn förstår. De vanligaste programmeringsspråken som används vid utveckling av appar i IOS är Objective-C och Swift. För Android är det istället Kotlin och Java.

 

Läs mer: Nyfiken på appar som är gratis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.