fbpx

Så fungerar Woocommerce web shop → Alla råd du behöver!

Så fungerar Woocommerce web shop → Alla råd du behöver!

Så fungerar WooCommerce webshop

 

WooCommerce webshop fungerar på det sättet att den förvandlar din hemsida till en fullt fungerande webshop. Via WooCommerce kan du i Sverige ta betalt för både fysiska och digitala produkter samt tjänster, med exempelvis Swish eller Klarna, och tjäna pengar direkt genom din hemsida.

 

Hur installerar jag WooCommerce webshop?

För att installera WooCommerce webshop på din hemsida i svenska WordPress går du in på WordPress startsida och klickar på “Plugin” och “lägg till nytt”. Sök på “WooCommerce” i sökfältet och klicka sedan på “installera nu”. När programmet laddats ner klickar du på “aktivera”. Klart!

 

Installera WooCommerce – Steg för steg

För att komma igång med att använda WooCommerce kan du efter installationen få hjälp av en utvecklare som kan WooCommerce eller via deras installationsguide, som är en guide på svenska, för att sätta upp viktiga inställningar.

 

1. Fyll i rätt uppgifter

Första steget efter din WooCommerce-installation är att fylla i information såsom adress och kontaktuppgifter till din webshop. När du är klar med det steget fortsätter du med att välja inom vilken industri din shop tillhör och vilken typ av produkter eller tjänster du kommer sälja. Nästa steg i installationsguiden är att lämna mer detaljerad information om ditt företag, till exempel hur många produkter du planerar att sälja och om du redan säljer dina tjänster någon annanstans.

 

Screenshot av sidan där du börjar signa up på woocommerce

 

2. Välj betalsätt och frakt i WooCommerce

Hur vill du att dina kunder ska betala dig? WooCommerce har flertalet alternativ att välja mellan när det kommer till betalsätt vid checkout. De två mest populära alternativen är PayPal och Stripe men du kan välja att lägga till flera andra betalsätt såsom tidigare nämnda Swish samt Klarna med flera.

 

Du kan även välja att ta offlinebetalningar med kontanter och checkar. Observera att du måste installera exempelvis Stripe som en separat plugin om du väljer det alternativet, PayPal å andra sidan ingår redan i webshopen.

 

Om du nu säljer fysiska produkter måste du ställa in uppgifter kring frakten. Här kan du välja hur mycket dina kunder ska betala för frakten eller om du vill att det ska vara gratis. Du kan också dela in dina kunders eventuella fraktkostnader i zoner med olika priser med mera. Företag som levererar för WooCommerce är bland annat PostNord, FedEx och UPS.

 

3. Valfria tillägg

I sista steget av installationsprocessen erbjuder WooCommerce flertalet valfria plugins om du vill ha fler funktioner. Det kan handla om allt från att koppla Facebook till din webshop, få mer hjälp med designen av din sida, automatisk skatteuträkning, kunna skicka ut automatiska e-mail, skapa marknadskampanjer och mycket mera. För vana WordPressanvändare kan man även lägga till så kallade hooks i sin WooCommerce och anpassa sidan med egna koder etcetera.

 

Svar på vanliga frågor om WooCommerce

 

Vilken e-handelsplattform ska jag välja, Magento eller WooCommerce?

Som med allt annat är detta beroende på vad du värdesätter högst med din webshop. Om du vill ha en enkel och kostnadseffektiv lösning är WooCommerce ett bra val. Om du har ett stort företag och letar efter många olika tillägg för en ännu mer förenklad process kan Magento vara mer passande.

 

Hur många använder WooCommerce?

Enligt Builtwith, som analyserar data på nätet, var det i Januari år 2021 3 876 748 hemsidor som använde sig av WooCommerce och 68 000 av världens mest framgångsrika sidor. Det är cirka 0,2% av alla hemsidor som finns och 6,8% av de mest framgångsrika.

 

Vilket betalsätt är bäst i WooCommerce?

De två mest populära alternativen är PayPal och Stripe men det finns flertalet andra alternativ du också kan använda. Kortbetalning och faktura är dock de säkraste och smidigaste sätten att ta betalt. Säljer du globalt kan de föredragna betalsätten också vara olika från land till land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.