fbpx

WordPress SEO plugin → 16 plugins som boostar trafiken till din hemsida

WordPress SEO plugin → 16 plugins som boostar trafiken till din hemsida

För dig som har en egen hemsida antar vi att ett av dina huvudsakliga mål är att få så mycket trafik som möjligt. Kanske har du startat en egen webshop eller en vanlig blogg och undrar nu vad du kan göra för att få folk att upptäcka din hemsida? Då har du kommit rätt! Vi hjälper dig hitta olika WordPress SEO plugin som hjälper dig på traven.

Om du har skapat din hemsida med WordPress finns det oändligt med olika plugins du kan använda dig av. Många av dessa kan faktiskt hjälpa dig att boosta trafiken till din hemsida och få fler att upptäcka den.

Genom att du installerar olika plugins som hjälper dig att optimera din hemsida så att du rankar högre på t.ex. Google. Här ger vi dig våra 16 bästa tips på WordPress SEO plugins.

Läs mer: Vi tipsar om WordPress teman som passar bäst för en e-handel och vilket webbhotell som passar bäst för dig.

Vad är SEO?

SEO (sökmotoroptimering) innebär att du anpassar din hemsida för att göra den mer attraktiv för sökmotorer som Google. Ju bättre du optimerat din hemsida desto mer kommer sökmotorer att lägga märke till den.

Du optimerar ditt innehåll genom att använda dig av relevanta nyckelord och fraser i olika texter på hemsidan. Du kan även arbeta med att skapa högkvalitativa backlinks från andra hemsidor, och säkerställa en snabb och användarvänlig webbplatsupplevelse.

Allt detta utförs för att din hemsida ska hamna så högt som möjligt i sökmotorresultaten, vilket leder till mer trafik.

Vad gör ett WordPress SEO plugin?

Ett WordPress SEO plugin, eller WordPress tillägg som det även kallas, är en specifik funktion som kan läggas till i WordPress. Alla tillägg som på något sätt hjälper dig att förbättra din placering i sökresultat på sökmotorer som Google, kan klassas som ett SEO plugin.

Det finns till exempel SEO plugins i WordPress som hjälper dig att:

 • Undvika överanvändning av specifika sökord
 • Ger råd för att förbättra läsbarheten av ditt innehåll
 • Hjälper dig optimera dina permalänkar
 • Hitta information om andra nyckelord än dina “Target KW” som du rankar på
 • Skapa en SEO strategi

Våra 15 bästa tips på WordPress SEO plugins

1. Broken Link Checker

Screenshot av Broken Link Checker logga

Om din hemsida har “trasiga länkar” som inte fungerar kommer det påverka sin SEO negativt på två olika sätt. Det kommer att förvirra sökmotorer när de försöker analysera och ranka ditt innehåll. Det kommer även att göra dina besökares upplevelse sämre.

Broken Link Checker fixar trasiga länkar åt dig oavsett om du har en liten eller stor hemsida.

2. SEO Squirrly

Screenshot av Squirrly logga

Detta SEO tillägg är perfekt för dig som är nybörjare på SEO, eller för dig som vill ha ett väldigt hjälpsamt SEO verktyg. SEO Squirrly kan hjälpa dig med nyckelord i texter och läsbarhet medan du skriver dina texter.

Du får även hjälp med att analysera dina konkurrenter för att se hur du kan göra bättre content och du får en rapport med framsteg varje vecka om du så vill.

3. Yoast

Screenshot av WordPress plugin Yoast SEO

Yoast SEO är ett av de mest populära SEO WordPress plugins för sökmotoroptimering. Detta tillägg erbjuder olika funktioner, som att anpassa metabeskrivningar, samt ge riktlinjer om hur ofta ett specifikt nyckelord bör användas och ger tips på hur du kan förbättra läsbarheten.

Du kan även generera en sidkarta (sitemap) genom Yoast SEO i WordPress vilket hjälper Google att enklare hitta din hemsida. Yoast SEO bas-version är gratis men det finns även betalversioner med fler funktioner.

4. Hubspot

Screenshot av Hubspot logga

Hubspot ger dig möjligheten att analysera statistik från din hemsidas. Du kan se i detalj vilka sidor på sin hemsida som genererar mest och minst trafik. Har du koll på det kan du skapa en bra strategi och lägga ner mer energi på att bättre optimera de sidor som har mindre trafik.

I övrigt är det väldigt användarvänligt och har även funktioner som till exempel e-postmarknadsföring och live-chatt som du kan använda dig av.

5. All in one SEO

Screenshot av AIOSEO logga

Detta WordPress tillägg är perfekt för småföretag och lokala företag som förlitar sig mycket på sökresultat. AIOSEO är ett populärt val för att utföra On-page SEO och förser dig med funktioner såsom:

 • En SEO granskning av hela din WordPress-sida för att kunna upptäcka fel.
 • Ger rekommendationer för att förbättra SEO och öka trafiken.
 • Kan automatiskt generera och skicka in sitemaps till Google, Bing, Yahoo och andra sökmotorer.
 • Ger dig schematiska översikter
 • AMP
 • Lokal SEO

6. SEMrush SEO Writing Assistant

Screenshot av Semrush logga

Precis som namnet förutspår så fungerar det här tillägget som en SEO assistent när du ska publicera texter för din hemsida. Den granskar ditt innehåll och betygsätter det enligt specifika kriterier.

SEMrush SEO Writing Assistant kan även ge dig användbara förslag som kan förbättra din text och kan hjälpa dig med nya förslag på relevanta nyckelord.

Läs mer: Så hjälper vår support dig med din WordPress hemsida.

7. SEOPress

Bild på SEO plugin SEOPress logga

Detta SEO-plugin är perfekt för både personliga och professionella hemsidor. Det kontrollerar bland annat omdirigeringar och trasiga länkar samt har verktyg för skapande och sociala medier integration. SEOPress funkar utmärkt ihop med e-handelsverktyg som WooCommerce och Google Analytics.

8. Rank Math

Screenshot av Rank maths logga

Rank Math är väldigt likt Yoast SEO. De största skillnaderna är att Rank Math har fler gratisfunktioner. Tillägget låter dig se hur väl dina texter är SEO optimerade medan du skriver dem. Du kan även se statistik på vilka nyckelord du rankar på och se direkt om det finns några brister eller fel på hemsidan.

9. MonsterInsights

Screenshot av MonsterInsight

Med SEO-tillägget MonsterInsights kan du se statistik från Google Analytics direkt i WordPress. Du kan se hur folk hittar din hemsida och hur de använder den. Tillägget ger dig rapporter på din statistik som gör att du får underlag på hur du kan förbättra dina besökares upplevelser.

10. Lite Speed Cache

Screenshot av LiteSpeed Cache wordpress plugin

Lite Speed Cache är ett tillägg som hjälper dig öka hastigheten på din hemsida. Den passar perfekt om du har en långsam hemsida eller om du bara vill arbeta förebyggande. Tillägget gör så att när en person är inne på din hemsida sparas hemsidan på cacheminnet, vilket fungerar som en separat server.

Nästa gång personen vill in på samma sida finns den redan där, vilket gör att din hemsida behöver behandla färre förfrågningar. En snabbare hemsida är bra för användarupplevelsen och därför även för SEO:n.

11. WP Rocket

Screenshot av WP Rocket Logga

WP Rocket är ytterligare ett tillägg som sparar ner din hemsida på cacheminnet för din besökare, precis som med Lite Speed Cache. Dessa två tillägg är väldigt lika och har liknande funktioner men WP Rocket är något mer användarvänligt. Det kostar dock mer än Lite Speed Cache som är gratis.

12. Redirection

Screenshot av Redirection logga

Redirection är ett gratis WordPress SEO plugin som analyserar och fixar dina länkar. Det gör det även lättare för dig om du ska göra stora omdirigeringar och det håller koll på dina permalänkar.

13. Internal Link Juicer

Screenshot av Internal Link Juicer logga

Genom att använda WordPress tillägget Internal Link Juicer kan du automatisera användningen av internlänkar. Internlänkar är viktigt för att ens hemsida ska ha bra SEO. Det är också bra för att det kan få dina besökare att stanna kvar på din hemsida längre då de kan slussas runt och hitta det de är ute efter.

Läs mer: Vi förklarar huruvida man kan göra en gratis hemsida i WordPress.

14. WP Meta SEO

Screenshot av WP Meta SEO logga

WP Meta SEO är ett praktiskt verktyg som passar perfekt om du ska göra om din hemsida och vill kunna optimera snabbt och effektivt. Istället för att optimera din hemsida en sida i taget kan du optimera över hela hemsidan samtidigt.

Precis som Yoast SEO och Rank Math kommer även detta plugin med en “sitemap” och kan användas för att skapa nyckelordsstrategier.

15. Schema & Structured Data for WP & AMP

Screenshot av Schema & Structured Data loggan

Vill du kunna påverka hur din hemsidas innehåll ska se ut i sökmotorernas resultat? Då bör du skaffa Schema & Structured Data for WP & AMP. Beroende på vad för slags innehåll du har kommer detta verktyg att ge dig rekommendationer på vad för information som ska inkluderas i sökresultaten.

Du kanske har sett att vissa sökresultat visar både omdömen och priser utöver metatitel och metabeskrivning. Det är ett typiskt exempel på vad detta plugin kan göra.

16. Rankie

Screenshot av WordPress SEO plugin Rankie

Med Rankie kan du få all statistik du behöver på samma plats som du skriver ditt innehåll. Du slipper sitta med ett excelark för att få en översyn av all data utan kan se det direkt i WordPress.

Du kan se hur dina sidor rankar och även ha en bra översikt av sökord som du försöker ranka på. Tillägget visar även vilka sökord som dina besökare har hittat din sida genom så att du kan lägga till dessa sökord för att förstärka ditt innehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.