fbpx

De 21 bästa WordPress-teman för e-handel

De 21 bästa WordPress-teman för e-handel

Det tar besökare mindre än en sekund att bestämma sig för huruvida de vill stanna på din hemsida eller lämna. Första intrycket är allt när det kommer till e-handel och just därför är det otroligt viktigt att ha en snygg och användarvänlig hemsida. Detta kan du fixa genom WordPress teman.

Att hitta det perfekta temat för din e-handel kan vara svårt. Särskilt med tanke på att det finns tusentals olika WordPress teman att välja från. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt tema för din webshop så att du kan lägga ner mer tid på att bygga din hemsida istället för att söka efter WordPress teman.

Läs mer: Vi tipsar om vilket webbhotell som passar bäst för dig.

Vad är WordPress teman?

WordPress teman är grupper av filer som bestämmer utseendet och designen av din WordPress-hemsida. De kan ändra layout, färger, typsnitt, sidhuvud, sidfot och andra designelement på din hemsida.

Varje tema är som en klädsel för din hemsida – du kan byta teman för att ändra hur din hemsida ser ut utan att ändra det underliggande innehållet. Du kan hitta både gratis WordPress teman och betalda teman, och många teman kan anpassas för att passa dina specifika behov.

Kort sagt, ett WordPress-tema styr hur din hemsida presenteras till besökare, men det påverkar inte hemsidans innehåll.

Kvinna vid sin dator funderar på att välja mellan olika färger

Varför är det viktigt att välja rätt tema?

Olika teman kommer med olika funktioner, därför kan du inte välja samma tema till en vanlig blogg som till en e-handel. Just för att en e-handel kräver fler och annorlunda funktioner, som till exempel ett e-handels integrationsverktyg och möjlighet till kundsupportfunktioner.

För att det ska bli lättare för dig att lista ut vilket tema som möter dina behov så bör du fundera över vilka funktioner din webshop kommer att behöva. Här listar vi några av de vanligaste behov för en e-handel som du bör se till att ditt WordPress tema kan matcha.

  • Färdiga demosidor som passar för e-handel, som till exempel en Kontakta oss-sida och en “Tack för din beställning”-sida.
  • Designer som minskar behovet av ytterligare kodning och manuell design.
  • Möjlighet till användning på mobila enheter.
  • En användarvänlig sidbyggare med “dra och släpp funktion” för att du enkelt ska kunna designa utan kodning.
  • Ett smidigt integrationsverktyg för e-handel kan ge dig några extra funktioner eller designelement utöver vad som erbjuds från en e-handelsplattform som WooCommerce eller Shopify.
  • Möjlighet till stöd för användbara plugins inom e-handel men också för SEO plugins och andra WordPress-tillägg som du vill använda.
  • Stöd för bra kundsupport och översättningsverktyg
  • Olika stilar och format för produktgallerier och produktsidor så att du själv kan välja hur det ska se ut.

Läs mer: Så hjälper vår support dig med din WordPress hemsida.

21 Bästa WordPress teman för e-handel

Här är 21 olika WordPress teman som passar utmärkt för en e-handel med modern design och användbara funktioner. Vi har inkluderat både betal-teman och gratis WordPress teman så att du kan hitta något som passar din budget.

GeneratePress

Screenshot av Generatepress landningssida

GeneratePress är ett utmärkt alternativ för din webshop då det erbjuder flera olika e-commerce teman som är anpassningsbara in i minsta detalj. Det är kompatibelt med sidbyggare som Beaver Builder och Elementor.

Det är utformat för optimal hastighet och användarvänlighet och finns både som gratis- och betalvariant.

Nedladdningar: 5 000 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis version eller 59 $ /år och 249 $ /licens

Övrigt: Otroligt anpassningsbar

Depot

Screenshot av Depots landningssida

Depot är ett tema med väldigt rent utseende som passar utmärkt till till exempel inredningsbutiker eller skönhet. Du får med många olika nödvändiga sidor som t.ex. “Kontakta oss”, “Köpvillkor” och “Vanliga frågor”. Utöver alla funktioner för e-handeln finns det även utmärkta blogg funktioner.

Nedladdningar: 2 000+

Betyg: 4,22/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 85 $ /licens

Övrigt: Funktioner som Önskelista och Quick view

Astra

Screenshot av Astras landningssida

Astra är ett tema som egentligen fungerar för alla sorters hemsidor då de har mängder med mallar som passar till olika branscher, e-handel inkluderat. Det är ett av de mest populära WordPress teman och kommer väl rekommenderat.

Astra kommer självklart med många olika funktioner men två funktioner som är väldigt användbara för just e-handel är att de har SEO-optimerade produktsidor och oändlig bläddring för produkter.

Nedladdningar: 1,600 000+

Betyg: 4,9/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis eller premium plan från 59$ /år

Övrigt: Du får även WP tillägg och olika widgets

Divi

Screenshot av Divi temat

Divi är ett tema som helt klart kan jämföra sig med Astra. Det kommer med över 1000 färdiga layouter för dig att välja mellan vilket underlättar skapandeprocessen. Temat har även sin egen sidbyggare och har självklart en “dra och släpp funktion” som gör det enklare för dig att anpassa temana för dina behov.

Nedladdningar: 800 000+

Betyg: 4,9/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 89$ /år eller 249$ /licens

Övrigt: Har stöd från många plugins, t.ex Mailchimp

Flatsome

Flatsome är ett WordPress tema som satsar mycket på kraftfull design och krångelfria shoppingupplevelser. Du får otroligt många anpassningsbara alternativ för hur du vill att din hemsida ska se ut och även en live sökfunktion.

Temat är kompatibelt med många plugins och funktioner såsom WooCommerce och kan även integreras med TikTok.

Nedladdningar: 200 000+

Betyg: 4,82/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Instagram feed widget

Kalium

Screenshot av Kaliums landningssida

Detta tema är ett klassiskt tema som passar särskilt bra till inredning- och skönhetsrelaterade e-handlar. Det är ett stilrent tema som går att anpassa så att det möter dina behov. Kalium fokuserar främst på att du ska kunna skapa enkelt och dina besökare ska kunna uppleva snabba laddningstider.

Nedladdningar: 44 000+

Betyg: 4,95/5

Passar bäst till: Minimalistiska e-handlar

Pris: 69 $ /licens

Övrigt: Kommer med 25 förhandsskapade mallar

The Gem

Screenshot av WordPress temat The Gem

Vill du hitta riktigt snygga WordPress teman för e-handel i nischen kläder och smycken är The Gem ett bra alternativ. Det är ett stilrent tema som är kompatibelt med olika sidbyggare som till exempel Elementor.

Du kan välja mellan flera layouter och olika slags produktsidor så att din webshop ser ut precis som du vill.

Nedladdningar: 70 000+

Betyg: 4,86/5

Passar bäst till: E-handlar inom kläder och smycken

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Har en cool “rollover effect” på förstasidan

Botiga

Screenshot av Botiga temat

Botiga gör det möjligt för dig att skapa ett stilrent och minimalistiskt intryck på din hemsida. Det finns otroligt bra funktioner för e-handel i det här temat. Bland annat kan du välja olika utcheckningsstilar, lägga till önskelistefunktioner och filterfunktioner.

Nedladdningar: 20 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Skönhet och mode

Pris: Gratis och Betal från 69 $ /år

Övrigt: Inkluderar en funktion för produktrekommendationer

Läs mer: Vi förklarar hur du optimerar dina permalänkar i WordPress och huruvida man kan göra en gratis hemsida i WordPress.

Hestia

Screenshot av Hestia temats landningssida

Detta WordPress tema är modernt och har en mängd bra recensioner. Det fungerar bra till allt från frilansare till företag. Hestia är enkelt att handskas med och ger dig många möjligheter att anpassa din hemsida som du vill.

Nedladdningar: 100 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Kreativa småföretag

Pris: Gratis med uppdateringar som kan kosta

Övrigt: Inkluderar en modul med karta

Fashion Diva

Screenshot av Fashion Diva WordPress temat

Fashion Diva är kanske inte främst ett tema för e-handel, utan mer för mode- och livsstilsbloggare. Det är dock integrerat med e-handelsplattformar så det kan passa dig som vill ha en modeblogg och sälja några utvalda produkter.

Nedladdningar: 3 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Små e-handlar i bloggstuk

Pris: Gratis med uppdateringar som kan kosta

Övrigt: SEO optimerad och integrerad med sociala medier

E-store

Screenshot av eStore temat

E-store är ett väldigt traditionellt tema som är inriktat på e-handel. Det har den där typiska looken med stora menyer och en kundvagnsikon. Den har en responsiv design och funkar särskilt bra från mobila enheter. Temat har allt du behöver när du ska starta en klassisk webbshop.

Nedladdningar: 10 000+

Betyg: 4,5/5

Passar bäst till: En mer traditionell e-handel

Pris:Gratis och 69 $ /licens

Övrigt: WPML översättning

Savoy

Screenshot av Savoy temat

Savoy är perfekt för den som vill ha en modern och minimalistisk design. Kanske passar den allra bäst för dig som ska sälja moderna produkter inom inredning? Du kan designa din sida hur du vill med flera alternativ för headers och till och med 10+ alternativ för startsidan.

Vill du göra din hemsida tillgänglig för folk från hela världen är detta tema även kompatibelt med WPML som kan översätta din sida till olika språk.

Nedladdningar: 14 000+

Betyg: 4,84/5

Passar bäst till: E-handlar med modern och minimalistisk design

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Erbjuder “Product quick view”

Ocean WP

Screenshot av Ocean WPs landningssida

Detta tema är ett annat alternativ som erbjuder sig allt du kommer att behöva för att starta en bra webbshop. Det är anpassningsbart och har många förhandskonstruerade mallar. Ocean WP har även inbyggda SEO funktioner samt en plats för integration av sociala medier.

Nedladdningar: 6 000 000+

Betyg: 4,93/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis eller 54 $ /år

Övrigt: Bildtjänst ingår

Deep

Screenshot av WordPress temat Deep

Deep är ett modernt alternativ som är mångsidigt och anpassningsbart. Det är kompatibelt med sidbyggaren Elementor och har flera funktioner som skapar möjligheter för dig som ska starta webshop. Dina besökare får bland annat möjligheten att använda ett omfattande filter för att kunna filtrera produkter. Ett perfekt alternativ för dig som vill klara dig helt utan kodning men ändå få en snygg och funktionell e-handel.

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis eller 39 $ /år

Övrigt: Inkluderar en avancerad megameny

Laveri

Screenshot av Laveri temat

Detta tema är ett modernt och nytänkande tema som fokuserar på det visuella utan att tappa prestandan. Laveri är det perfekta temat för e-handel inom mode och har många funktioner som kommer få din hemsida att sticka ut. Till exempel, snygga listor, banners, trendiga bloggstilar och banners. Självklart kan du även inkludera ett Instagram galleri.

Nedladdningar: 80 000+

Betyg: 4,93/5

Passar bäst till: Mode e-handlar

Pris: 55 $ /licens

Övrigt: Inkluderar en mega meny

Shoptimizer

Shoptimizer är ett tema som fokuserar på e-handel och har därmed många funktioner som kan ta din webshop till en ny nivå. T.ex. en väntelista för kunder som väntar på att produkterna ska komma in i lager igen.  Det fungerar bra ihop med WooCommerce och är extremt prestandafokuserat.

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 99 $ /licens

Övrigt: Har en inbyggd lagersaldomätare

Neve

Screenshot av Neve WordPress tema

Neve är ett stilrent och modernt alternativ med starka färger. Det funkar utmärkt oavsett om du är professionell webbdesigner eller nybörjare. Till skillnad från många andra teman fokuserar detta tema på att anpassa efter mobila enheter först eftersom så många shoppar från mobilen.

Nedladdningar: 300 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis och 99 € /år

Övrigt: Snabb laddningstid och bra kundsupport

Jevelin

Screenshot av Jevelin WordPress temat

Jevelin är ett tema som fokuserar på enkelhet och användarvänlighet. Det erbjuder många bra handelsfunktioner som bara kommer att gynna din e-handel. Det är kompatibelt med sidbyggare som t.ex. WPBakery och även med många SEO plugins.

Nedladdningar: 13 000+

Betyg: 4,62/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Erbjuder över 40 multifunktionella demos

Blocksy

Screenshot av Blocksys landningssida

Blocksy är ett innovativt tema som är i Gutenberg-eran och fokuserar mycket på att bygga med block. Med detta WordPress tema kan du snabbt och smidigt anpassa din hemsida precis som du vill ha den, utan att kunna koda.

Nedladdningar: 100 000+

Betyg: 5/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: Gratis med betal-uppdateringar

Övrigt: Erbjuder funktion med “Quick view” för produkter

Porto eCommerce

Screenshot av Porto temat

Porto är ett modernt tema som skapats med hastighet i åtanke. Så vill du till varje pris undvika en långsam hemsida och helst prestera överlägset på prestandatester som Pingdom, Google PageSpeed ​​Insights är det här temat för dig.

Temat kommer med en användarvänlig sidbyggare och fler färdiga mallar än du kommer kunna använda. Det passar bra till de flesta webbshoppar.

Nedladdningar: 80 000+

Betyg: 4,93/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Inkluderar sidbyggaren WP Bakery

Shopkeeper

Screenshot av en demo av temat Shopkeeper

Av alla WordPress teman har detta tema börjat sticka ut under åren. Shopkeeper har många stilrena layouter och bra recensioner. Några av de funktioner som sticker ut med det här temat är att du har en otrolig zoomfunktion på produktsidor, integration med Youtube och en av de bästa blogglayouterna. Det är något som många skapare av e-handels teman har en tendens att glömma bort.

Nedladdningar: 33 000+

Betyg: 4,62/5

Passar bäst till: Alla slags e-handlar

Pris: 59 $ /licens

Övrigt: Tidssparande sidbyggare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.